Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

"Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη" : διημερίδα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Παρουσίαση του www.economics.edu.gr

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας πραγματοποιείται στις 2 και 3 Μαρτίου 2013 η διημερίδα "Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη". Η διημερίδα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ακαδημαϊκούς και φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε καθηγητές και φοιτητές κολεγίων-επαγγελματικών σχολών, σε γονείς και τέλος σε εκπροσώπους Υπουργείων και Δημοσίων Υπηρεσιών.
Οι στόχοι της είναι:
- να δοθεί βήμα σε αξιόλογους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές που προέρχονται είτε από το δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους με επιδιωκόμενο αποτέλεσμα τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.- να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της διημερίδας να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές αξιοποίησης των σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων και να ενσωματώσουν δημιουργικά τις νέες τεχνολογίες στη διδακτική τους καθημερινότητα.

Το πρόγραμμα όσον αφορά την ειδικότητα των οικονομολόγων έχει ως εξής:
Κυριακή 3 Μαρτίου
10.00 - 10.40 Η
τεχνολογία στη διδακτική του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (Ανδρέας Χατζηανδρέου)
10.40 - 11.20
Επίλυση της Άσκησης 9/Κεφάλαιο 5 του σχολικού βιβλίου «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» μέσω του μαθηματικού προγράμματος GeoGebra (Αριστείδης Νότης)
11.20 - 12.00
Εργαλεία καριέρας. E-Learning εφαρμογή στο πλαίσιο του Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Μαρία Καραβελάκη)
12.30 - 13.10
Η διδασκαλία της Γενικής και Μηχανογραφημένης Λογιστικής με χρήση Η/Υ (Γιάννης Μαυρογένης)
13.10 - 13.50
www.economics.edu.gr. Ο χώρος της Δευτεροβάθμιας Οικονομικής Εκπαίδευσης στο Διαδίκτυο (Γιώργος Καμαρινός)

Μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες και το συνολικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της διημερίδας