Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Τεστ για να δείτε αν είστε ένας "επαγγελματίας"

Το ακόλουθο σύντομο κουίζ αποτελείται από 4 ερωτήσεις και λέει αν έχετε τα προσόντα για να είστε ένας «επαγγελματίας». Μετακινηθείτε προς τα κάτω για τις απαντήσεις, αφού έχετε σκεφτεί. Τα ερωτήματα δεν είναι και τόσο δύσκολα.


1. Πώς βάζετε μια καμηλοπάρδαλη σε ένα ψυγείο;




Η σωστή απάντηση είναι: Ανοίξτε το ψυγείο, βάλτε στην καμηλοπάρδαλη και κλείστε την πόρτα. Η ερώτηση αυτή εξετάζει αν έχετε την τάση να κάνετε απλά πράγματα με ένα υπερβολικά περίπλοκο τρόπο.

2. Πώς βάζεις έναν ελέφαντα σε ένα ψυγείο;





Λάθος Απάντηση: Ανοίξτε το ψυγείο, βάλτε μέσα τον ελέφαντα και κλείστε το ψυγείο.

Σωστή απάντηση: Ανοίξτε το ψυγείο, βγάλτε την καμηλοπάρδαλη, βάλτε μέσα τον ελέφαντα και κλείστε την πόρτα. Αυτή ελέγχει την ικανότητά σας να σκέφτεστε μέσα από τις επιπτώσεις των ενεργειών σας.

3. Το λιοντάρι - βασιλιάς φιλοξενεί ένα συνέδριο των ζώων. Όλα τα ζώα συμμετέχουν εκτός από ένα. Ποιο ζώο δεν παρίσταται;




Σωστή απάντηση: Ο ελέφαντας. Ο ελέφαντας είναι στο ψυγείο. Αυτό ελέγχει τη μνήμη σας.

Εντάξει, ακόμα και αν δεν έχετε απαντήσει στα τρία πρώτα ερωτήματα σωστά, έχετε ακόμα μια ευκαιρία να δείξετε τις ικανότητές σας.

4. Υπάρχει ένα ποτάμι που πρέπει να περάσετε. Αλλά κατοικείται από κροκόδειλους. Πώς μπορείτε να το καταφέρετε;




Σωστή Απάντηση: Μπορείτε να κολυμπήσετε κατά μήκος του ποταμιού. Όλοι οι κροκόδειλοι είναι παρόντες στη γενική συνέλευση των ζώων. Αυτό ελέγχει αν μπορείτε να μάθετε γρήγορα από τα λάθη σας.

Σύμφωνα με την Andersen Consulting Worldwide περίπου το 90% των επαγγελματιών που εξετάζονται, απάντησε λάθος σε όλες τις ερωτήσεις. Αλλά πολλά παιδιά προσχολικής ηλικίας έδωσαν αρκετές σωστές απαντήσεις. Αυτό καταρρίπτει οριστικά τη θεωρία ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουν το μυαλό ενός παιδιού τεσσάρων χρονών.

Πηγή : Knowledge is Power